Home Evenimente Vögele a prezentat o gamă completă de finisoare
Vögele a prezentat o gamă completă de finisoare

Vögele a prezentat o gamă completă de finisoare

0

Utilaje Mini, Special și Highway Class

Vögele a prezentat la expoziția World of Asphalt 2022 o gamă completă care acoperă toate clasele de lățimi de lucru: de la cel mai mic finisor rutier, SUPER 700i, până la finisorul de 3 metri, SUPER 2000-3i, inclusiv finisorul cu rampă integrată, SUPER 1800-3i SprayJet. Toate mașinile sunt proiectate pentru a oferi productivitate, eficiență și precizie pentru orice tip de șantier, indiferent de climat.

În Nashville, Wirtgen, cel mai mare producător de utilaje pentru construcția drumurilor drumuri a prezentat o selecție a produselor sale: finisorul SUPER 700i din clasa Mini echipat cu grinda extensibilă AB 200, finisorul SUPER 1800-3i SprayJet din clasa specială echipat cu extensia de grindă VR 600 montată în spate și finisorull Highway Class SUPER 2000-3i, echipat de asemenea cu grinda extensibilă VF 600. De la amenajarea de drumuri foarte înguste și piste pentru biciclete în zonele urbane, până la reabilitarea autostrăzilor sau pentru aplicații speciale precum așternerea asfaltului în straturi subțiri, Vögele acoperă astfel întregul domeniu de aplicații întâlnite în domeniul construcției de drumuril. Toate finisoarele și grinzile sunt produse în uzina din Germania și sunt perfect adaptate pentru a lucra împreună.

Finisoarele Highway Class SUPER 2000-3i cu grindă de așternere VF 600

Finisorul pe șenile SUPER 2000-3i este special conceput pentru a răspunde celor mai diferite cerințe de asfaltare, fiind extrem de flexibil în utilizare. Cu o performanță de așternere de până la 1.400 t/h și un motor diesel puternic cu 6 cilindri, este deosebit de potrivit pentru construcția de autostrăzi și zone comerciale cu suprafețe mari de parcare. Acesta este echipat cu sistemul de reducere a emisiilor „Vögele EcoPlus”, care în plus permite o reducere a consumului orar de până la 25%, aceasta variind însă în funcție de tipul de aplicație și de încărcare, reducând semnificativ nivelul de zgomot. Echipat cu grinda model VF 600 cu extensii, finisorul atinge, de asemenea, o lățime maximă de asfaltare de 6 m sau chiar 7,75 m, cu extensii mecanice.

Această finisor din gama de 6 metri are toate avantajele pentru o asfaltare la viteză mare și pe lățimi de lucru extrem de variabile: sistemul de ghidare telescopic permite, de exemplu, o reglare foarte flexibilă și precisă a lățimii. Cadrul în formă de L oferă, de asemenea, o mare rigiditate pentru ambele direcții, longitudinale și transversale, permițând în același timp o torsiune controlată. Grinda se poate adapta astfel foarte bine la multiple situații de lucru real, la cerințele oricărui tip de șantier.

Finisorul și grinda sunt echipate cu sistemul electronic de comandă și conducere ErgoPlus 3, acesta constând dintr-o poziție de conducere ergonomică, o consolă de comandă pentru operator și două  console de comandă laterale pentru reglarea grinzilor. Acesta permite reglarea, monitorizarea și modificarea tuturor parametrilor importanți pentru o asfaltare de calitate, inclusiv cei ai sistemul de nivelare automată Niveltronic Plus.

 

Finisoarele Special Class SUPER 1800-3i SprayJet cu grindă VR 600

Finisorul integrat Vögele reprezintă un concept unic de utilaj modular, putând fi utilizat ca finisor cu grindă integrată sau ca un finisor standard, putând de asemenea să aștearnă atât straturi subțiri de material cât și suprafețe normale de rulare sau chiar straturi de material de legătură – liant. Acest tip de utilaj oferă companiilor de construcții o flexibilitate maximă pe orice tip de șantier. Răspândirea emulsiei de bitum și așezarea stratului de asfalt se realizează acum într-o singură operație. Acest lucru permite echipei de turnare să progreseze rapid și astfel nici nu mai există pericolul ca alte utilaje din șantier să intre peste straturile de liant și să le deterioreze.

Finisorul SUPER 1800-3i SprayJet are o lățime maximă de împrăștiere a amestecului de 6 m și îndeplinește toate cerințele privind standardele de asternere a asfaltului, atunci când este echipat cu o grindă model VR 600 cu extensiile montate.

Modelul prezentat la Salonul World of Asphalt este, de exemplu, echipat cu un rezervor suplimentar care permite stocarea a 5.000 l de emulsie în plus față de rezervorul standard de 2.100 l. Acest modul opțional este recomandat în special pentru șantierele care necesită cantități foarte mari de emulsie.

Finisorul  SUPER 700i din Clasa Mini cu tablă de așternere model AB 200

În cadrul expoziției Vögele nu a prezentat doar tehnologii și utialaje destinate șantierelor de mari dimensiuni, ci și echipamente și utilaje proiectate pentru șantiere cu suprafețe înguste, cum ar fi trotuarele și pistele de biciclete. Echipat cu tabla extensibilă model AB 200, finisorul SUPER 700i, cel mai mic finisor din gamă, poate atinge lățimi de lucru cuprinse întree 1,1 m și 2 m. În plus, dacă utilizează un echipament special de saboți de reducere, acest finisor din Clasa Mini poate lucra chiar și pe lățimi minime de asfaltare care nu depășesc 0,5 m. Pe de altă parte, dacă utilizează o tablă cu extensii mecanice, lățimea maximă de asfaltare poate atinge 3,2 m.

Toate aceste date tehnice îl recomandă ca fiind utilajul ideal pentru orice tip de șantier de mici dimensiuni, acolo unde se cere o manevrabilitate mare pe suprafețe reduse și deci dimensiuni compacte ale echipamentului.

Mini-finisorul este echipat cu un sistemul de comandă și control ErgoBasic, simplu și intuitiv, acesta oferind toate funcțiile de bază pentru a se obține o asfaltaree de înaltă calitate. Acestea includ afișaje clare pentru funcții și stare, controlul diferitelor moduri de operare, iluminare de fundal ergonomică pentru lucrul pe timp de noapte, precum și un sistem de control al direcției simplu, cu ajutorul unei comenzi rotative.

Sistemele ErgoBasic și ErgoPlus 3 se bazează pe același concept și folosesc aceleași pictograme, astfel că operatorii pot trece foarte ușor de la un utilaj dintr-o anumită clasă de finisoare la altul dintr-o altă clasă de mărime.