Home Informaţii la zi PENZ, totdeauna câștigător
PENZ, totdeauna câștigător

PENZ, totdeauna câștigător

0

 

CTE Trailers este un nume respectat în domeniul vehiculelor comerciale, soluțiilor de transport și ridicat, o firmă cu un portofoliu de echipamente impresionant, ce include producători de primă mărime precum Krone, în domeniul semiremorcilor și remorcilor pentru transportul de mărfuri generale, Meiller – suprastructuri și semiremorci basculante, Faymonville – trailere destinate transporturilor speciale și agabaritice și enumerarea poate continua.

Dorința de a oferi nu numai echipamente de cea mai bună calitate, ci chiar mai mult: soluții complete de lucru pentru diferite activități, de la cele de transport comercial la cele din domeniul forestier s-a concretizat prin completarea, acum mai bine de șapte ani, a portofoliului de producători cu două nume de rezonanță pe piața utilajelor de ridicat: ATLAS, producător de echipamente de ridicat pentru construcţii și PENZ, macarale pentru activităţi în site-uri forestiere și reciclare.

În prezent, CTE Trailers deține o cotă importantă din piaţa echipamentelor montate pe camion, devenind unul dintre principalii furnizori de astfel de echipamente în România. Prin conlucrarea apropiată cu marii importatori români de camioane, și datorită unei infrastructuri naționale de service-uri dezvoltate, prin dezvoltarea propriilor spaţii destinate producției și montajului echipate conform celor mai moderne standarde de producţie și montaj, dar și specialiștilor cu experienţă în montarea unor echipamente specializate, firma și-a adjudecat unele dintre cele mari proiecte naționale în ultimii ani.

Macaralele Penz seria Z

Printre contractele speciale adjudecate a fost cel care a inclus livrarea către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva compania naţională care se ocupă cu protejarea, conservarea și dezvoltarea fondului forestier proprietate publică a statului Român, aflată sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor un lot de 12 unități specializate ce constau din macara Penz și remorcă.

Macaralele montate pe camioanele destinate transportului de bușteni, produse de către constructorul austriac Penz Crane Gmbh, un lider mondial în producţia macaralelor articulate pentru camion, specializate pentru domeniul forestier și de reciclare. Compania austriacă a deţinut pentru mulţi ani patentul de fabricaţie pentru macaralele tip Z, care între timp a devenit standardul mondial în domeniu.

Astfel, sistemul de macara destinat ridicării buștenilor a fost ales special, având o structură de oţel complet sudată şi tratată prin recoacere, fără piese din fontă, baza lubrifiată cu vaselină specială de înaltă presiune, iar furtunurile sunt echipate cu blocatori de stropi pentru a spori siguranţa în zona operatorului de macara. Suporţii de calare sunt controlaţi din scaunul de lucru, cu ambele mâini, pentru a preveni acţionarea accidentală, iar monitorizarea stabilizatorilor şi a înălţimii se face cu avertizare vizuală şi acustică în cabina camionului.

Macaralele sunt prevăzute cu braţ hidraulic (format din două tronsoane telescopice) de 8,7 m și pot manevra o sarcină de 1.785 kg la o rază de 8 m, fiind echipate cu graifer forestier original dezvoltat de inginerii companiei Penz în peste 20 de ani de cercetare și dezvoltare. Tot aceștia au implementat un sistem mecano-hidraulic original, care permite rotorului ce acţionează graiferul să se poată roti la permanent 360° fără a avea nici un furtun la interior.

Macaralele sunt doate în echiparea standard cu balansier, sistem mecanic integrat în baza macaralei ce preia șocurile apărute în utilizare și/sau în deplasarea autoșasiului pe terenul accidentat.  Acest element prelungește durata de viaţă a bazei macaralei, fiind alături de colonă unul din cele mai solicitate elemente structurale.

Nu în ultimul rând, confortul operatului reprezintă un factor deloc de neglijat, producătorul optând spre o configuraţie „prietenoasă”: scaun încălzit, posibilitatea reglării turaţiei motorului din scaunul de lucru, posibilitatea opririi/pornirii motorului din scaunul de lucru, aprinderea celor trei proiectoare LED de lucru.

Gama de macarale Penz pentru utilizare forestieră

Gama Z O rază de acțiune de 10,3 m și o capacitate maximă de ridicare de 257 kNm. Producătorul le caracterizează ca fiind flexibile, robuste și puternice. Primele modele din gama Z au fost de altfel și primele macarale specializate pentru pădure din lume.

Gama L – adevărații specialiști în manipularea buștenilor, acestea pot manipula unități cu lungimi de până la 25 metri. Extrem de fiabile, sunt și foarte simplu de manipulat.

Gama LF – special concepute și construite pentru utilizare offroad. Indiferent dacă sunt utilizate pe un utilaj destinat tocării materialului lemnos, pe un forwarder sau skider, acestea se caracterizează prin rezistență și viteza lor mare de manipulare. Acestea sunt remarcabile și prin lungimea mare a brațului lor de lucru.