Home Evenimente SaMoTer se va desfășura în perioada 3 – 7 mai 2023
SaMoTer se va desfășura în perioada 3 – 7 mai 2023

SaMoTer se va desfășura în perioada 3 – 7 mai 2023

0

Evenimentul care va avea loc ca de obicei în cadrul complexului expozițional din orașul Verona – Italia se va concentra, conform comunicatului oficial, pe utilajele de construcții ale viitorului: tehnologiile h2m și m2m, precum și pe tendințele de eficiență, siguranță și durabilitate.

Perioada de desfășurare, 3-7 mai 2023, precum și programul târgului internațional de echipamente pentru construcții SaMoTer, au fost stabilite de comun acord cu producătorii de utilaje și asociațiile profesionale. Expoziția va avea loc pe fondul unei redresări puternice a industrie construcțiilor în Italia, unde în anul 2021 s-a înregistrat o creștere de 30% a vânzărilor de utilaje noi, comparativ cu 2020, respectiv 22.000 de vehicule de construcții.

Cea de-a 31-a ediție a SaMoTer va evidenția rolul important al industriei utilajelor de construcții în ceea ce privește sustenabilitatea mediului și dezvoltarea modelelor economice conturate de New Green Deal. De asemenea, va fi un punct de cotitură vital pentru promovarea inovațiilor introduse pentru reducerea emisiilor și reciclarea materialelor utilizate pe șantiere, o abordare rațională a durabilității, care implică îmbunătățiri semnificative ale eficienței și reducerea în consecință a costurilor economice și de mediu, precum și îmbunătățiri generale ale performanței.

Tehnologiile sofisticate conectează oamenii cu mașini (h2m) și mașinile cu alte mașini (m2m), permițând astfel automatizarea progresivă a activităților pe șantiere, îmbunătățirea eficienței și gestionarea în siguranță a celor mai periculoase activități. Revoluția industrială digitală 4.0 are, de asemenea, un impact asupra lumii utilajelor de construcții, iar SaMoTer se dorește a fi locul unde se va încerca realizarea unei înțelegeri mai bune a șantierelor de construcții ale viitorului.

Pentru expoziție au fost alocate șase mari hale, plus trei zone exterioare. Formatul ultimelor ediții va fi consolidat și mai mult printr-o abordare din ce în ce mai interactivă și dinamică, concentrându-se pe zonele demonstrative în care vizitatorii pot vedea și încerca multe dintre utilajele expuse, precum și o prezență din ce în ce mai „personalizată” datorită evenimentelor, promoțiilor, amenajările și programul conferinței.

tags: