Home Constructii Dezvoltare durabila Cefin Trucks livrează o flotă de 45 de vehicule
Cefin Trucks livrează o flotă de 45 de vehicule

Cefin Trucks livrează o flotă de 45 de vehicule

0

Cefin Trucks, unicul importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, este de patru ani liderul de necontestat al vânzărilor pe segmentul vehiculelor municipale. Cifrele sale de vânzări, la fel și procentul de piață, cresc de la un an la altul. Astfel, în anul 2021 livrările de vehicule Ford Trucks, pregătite pentru activități municipale au atins o cotă de 63,4%, o creștere de 9% comparativ cu recordul anterior din 2020.

Un aspect de multe ori mai puțin discutat este cel al calității vehiculelor comercializate. Deoarece gradul de curățenie al unui oraș reprezintă un element extrem de important în viața locuitorilor săi, deoarece are un impact direct asupra sănătății acestora, autogunoierele joacă un rol central, acestea trebuind să funcționeze în parametri și în plus, să fie eficiente pentru a asigura în urma lor un spațiu curat. Acesta este și principalul motiv, alături de serviciile after- sales de calitate oferite pe întreg teritoriul țării de Cefin Trucks pentru care firmele de specialitate din domeniul curățeniei stradale preferă marca Ford Trucks.

Cea mai bună recomandare: calitatea

Orice camion sau echipament de salubrizare defect reprezintă o problemă importantă pentru proprietar precum și pentru locuitorii din zona deserventă. Din acest motiv alegerea unui asamblu tractor/echipament de salubritate de calitate este de multe ori dificilă pentru firma de salubritate, doarece orice problemă majoră la una dintre cele două componente duce la scoaterea asamblului rutier din uz.

Din acest punct de vedere, succesul camioanelor Ford Trucks echipate pentru activități municipale de colectat deșeurile sau de curățenie stradală este confirmat permanent de alegerile companiilor specializate și a municipalităților.

Astfel, livrarea la începutul lunii martie a unei flote de numai puțin de 45 vehicule specializate către compania SUPERCOM reprezintă o dublă recunoaștere pentru Cefin Trucks și camioanele Ford Trucks.

SUPERCOM reprezintă un partener de tradiție al Cefin Trucks, cele două firme având o istoric comun de peste 25 de ani, o istorie bazată pe recunoașterea calității mașinilor și serviciilor after-sales.

Anul trecut compania SUPERCOM a achiziționat o altă flotă formată din 22 camioane Ford Trucks echipate pentru activități de colectare a deșeurilor, iar rezultatele bune avute în exploatare se pare că au recomandat accelerarea cooperării cu Cefin Trucks, în acest an fiind prevăzută livrarea a nu mai puțin de 69 de vehicule, toate destinate zonei Dâmbovița.

Flota de vehicule specializare totală ce va fi livrată către SUPERCOM pe parcursul acestui an este alcătuită din:

  • 61 Autogunoiere compactoare cu volum de 15 si 22 mc, dotate cu sistem de cântărire montate pe șasiu,
  • 2 Autospeciale dotate cu sistem de spălare containere,
  • 5 Skiploadere,
  • 1 Hooklift cu macara.

Istoria unui parteneriat de succes

Întreaga flotă de vehicule municipale va fi utilizată de către Supercom în județul Dâmbovița, în urma participării la licitația publică organizată de către ADI Salubritate.

Prin intermediul acestui proiect, se va face un pas important atât în domeniul gestionării deșeurilor, dar mai ales în ceea ce privește îmbunătațirea condițiilor de trai ale populației, promovarea dezvoltării localităților, dar și protecția mediului înconjurător. Colectarea va fi realizată selectiv, ceea ce presupune, pe lângă dotarea necesară zonelor de precolectare din mediul urban și rural și o organizare atentă și o exploatare eficientă a utilajelor.

Cu ocazia livrării primelor vehicule, Stefano Abarosa, CEO Cefin Trucks a dorit să sublinieze importanța acestui parteneriat de lungă durată :  „ Supercom este un partener foarte important pentru Cefin Trucks, cu o istorie de peste 25 de ani și peste 130 de vehicule Ford Trucks achiziționate. Este o mândrie să fim unul dintre principalii furnizori aleși  pentru proiectele Supercom. Produsele Ford Trucks au demonstrat în timp fiabilitate, robustețe și eficiență, atribute foarte importante pentru proiectele de anvergură desfășurate de partenerul nostru. ”

Cu peste 1000 de camioane echipate pentru activități de curățenie și întreținere stradală și aproape 2.500 de angajați și activități extinse în opt județe, SC Supercom SA este una dintre cele mai importante companii specializate din România. Domnul Ionel Ciuclea, Directorul General Supercom, un specialist în domeniu cu peste 30 de ani de experiență, spunea cu ocazia semnării contractului: “Colectarea deșeurilor reprezintă o problemă mondială uriașă, legată direct de sănătatea oamenilor, și în prezent vorbim de o industrie a deșeurilor, care începe cu camioanele de colectare.”

„Multumim pentru alegerea făcută partenerului nostru Supercom, care ne responsabilizează să ne menținem în topul segmentului de vehicule municipale și care a reconfirmat calitățile vehiculelor specializate Ford Trucks. Suntem bucuroși că alegerile partenerilor noștri, precum și calitățile dovedite ale vehiculelor Ford Trucks ne-au adus în poziția de lider în segmentul vehiculelor specializate începând cu anul 2021, și au reconfirmat-o pe cea de lider în segmentul de vehicule municipale pe care o deținem din anul 2017. Virginia Răducu, Senior Sales Manager Specialized Vehicles Ford Trucks.

Ford Trucks – o marcă de încredere

În cei cinci ani de când se regăsesc în flotele firmelor românești, camioanele Ford Trucks înregistrează cifre de vânzări impresionante. Astfel, deși Cefin Trucks a devenit oficial unic importator și distribuitor al mărcii în luna mai 2017, deja la sfârșitul anului erau înregistrate 157 de camioane vândute, și deja cota de piață pe segmentul de construcții atingea 17%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service in România, adăugând la o dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparatii Ford LCV in centrul din București.

In anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2000 de unități vândute în România, urmând să seteze un nou obiectiv de creștere în acest sens, cel de 3000 de unități până la sfârșitul anului 2022. Păstreaza poziția de lider în segmentul de construcții, devine lider și în cel al vehiculelor municipale și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max.