Home Constructii Buldoexcavatoarele Komatsu duc productivitatea șantierelor la alt nivel
Buldoexcavatoarele Komatsu duc productivitatea șantierelor la alt nivel

Buldoexcavatoarele Komatsu duc productivitatea șantierelor la alt nivel

0

Komatsu, unul din liderii mondiali în domeniul construcției de utilaje terasiere și lider absolut al pieței de mining, va fi prezent în cadrul expoziției Bauma cu un stand interior de 4.450 m2, unde vor fi prezentate nu mai puțin de 27 utilaje diferite. De asemenea, pe terenul de demonstrații exterior, de 2.800 m2, producătorul japonez va demonstra calitățile echipamentelor sale în cadrul unor demonstrații ce vor îngloba 15 utilaje.

Și deoarece producătorul japonez este de mulți ani un trendsetter în domeniul dezvoltării de noi tehnologii, profesioniștii din domeniul construcțiilor și nu numai, prezenți la Bauma, vor putea asista la demonstrații ale sistemului revoluționar SmartConstruction/Earthbrain, ce permite exploatarea mai eficientă și în deplină siguranță a șantierelor viitorului. Standurile virtuale  Komtrax Next Generation și Komtrax Data Analytics vor arăta specialiștilor din întreaga lume modul în care sistemele de monitorizare fără fir Komatsu pot simplifica luarea deciziilor pe un șantier, asigurând o exploatare eficientă a utilajelor și îmbunătățind eficiența consumului de combustibil, maximizând astfel productivitatea.

Eficiență la un cost de operare redus

Piața de utilaje din România este încă tributară buldoexcavatorelor, acestea reprezentând în continuare peste 40% din totalul cererii de utilaje terasiere, conform statisticilor de anul trecut. Ca în fiecare an, utilajele Komatsu sunt în continuare situate în topul preferințelor constructorilor din țara noastră, calitatea utilajelor, puterea motorului și eficiența lor pe șantier convingând din ce în ce mai mulți specialiști.

Gama de utilaje oferite pentru piața din România cuprinde modelele WB93R-8, WB97R-8, WB93S-8 și WB97S-8, acestea incluzând și variantele cu tracțiune integrală, care se bucură de o foarte bună apreciere pe piața din România. Deoarece un buldoexcavator trebuie să sape, dar să și încarce, aparent acesta este un hibrid între două utilaje distincte. Dar inginerii japonezi nu au fost de acord cu această abordare, dorind ca fiecare activitate, de încărcare sau săpare, să fie realizată la fel de bine și de eficient ca și un utilaj specializat și dezvoltând în această direcție noi tehnologii originale, care să ofere utilizatorilor întreaga productivitate disponibilă pentru această clasă.

Closed Load Sensing System – sistemul hidraulic asigură permanent toată puterea necesară pentru a săpa sau pentru a încărca, solicitând motorul exact cât este necesar pentru a lucra rapid și precis, fără consumuri inutile.

Încărcător, dar și stivuitor – întreaga gamă de buldoexcavatoare Komatsu a fost creată pentru polivalență, putând lucra la fel de bine cu echipamentele de bază sau cu numeroase accesorii, de la ciocane hidraulice montate pe brațul de excavare și până la echipamente de stivuitor cuplate la nivelul cupei încărcătorului. Și fiecare echipament lucrează la fel de sigur și eficient precum un utilaj dedicat: noile supape inteligente de control al debitului hidraulic previm mișcările necontrolate ale echiplamentului de lucru sau sistemului de calare în cazul ruperii unui furtun, iar sistemul cinematic sub formă de paralelogram oferă o traiectorie exactă a cupei și o menține paralel cu solul, o soluție originală Komatsu, reprezintând cea mai bună tehnologie existentă pe piață când se lucrează cu echipament de stivuitor.

Mai puternic, mai ușor, mai rapid cu fiecare generație

Motoarele Komatsu sunt recunoscute în întreaga lume prin caracteristicile lor unice, fiind puternice, dar compacte, remarcabile prin performanțele oferite utilizatorilor. Întreaga gamă de buldoexcavatoare de la Komatsu a primit în acest an noi motoare de înaltă performanță, acestea corespunzând din toate punctele de vedere normelor de poluare EU Stage V. Și tradiția continuă: noua generație este mai puternică decât motoarele Komatsu anterioare, având o capacitate mai mare, de 3,6 litri, dar fiind și mai compacte. Noul circuit de răcire mai puternic, datorită unei funcții unice pe piață de hiperventilare oferă o productivitate orară mare, indiferent de condițiile de lucru. În plus, sistemul de tratare al gazelor arse cu fitru DPF precum și cel de reducere selectivă al gazelor arse SCR sunt mai eficiente, întreținerea lor fiind ieftină datorită duratei de viață foarte lungi, de nu mai puțin 8.000 ore de funcționare, și a faptului că nu necesită intervenția operatorului în timpul autocurățării automate a filtrului.

Noua gamă de motoare Komatsu este nu numai foarte puțin poluantă, buldoexcavatoarele sale putând participa fără probleme la orice licitație ce presupune un șantier în interiorul unui oraș sau într-o zonă unde poluarea este foarte redusă, la fel și nivelul de zgomot exterior. Operatorul poate aprecia la fel de bine calitățile noii generații de motoare, nivelul de zgomot și de vibrații din interiorul cabinei fiind scăzut, oferindu-i astfel un confort de lucru unic în această clasă de utilaje.

Întreaga gamă de buldoexcavatoare Komatsu oferă operatorului o vizibilitatea înainte perfectă, datorită capotei înclinate a motorului, specifice acestei game, dar și țevii de evacuare a gazelor arse paralelă cu montantul din dreapta al cabinei, deci practic invizibilă pentru acesta atunci când stă pe scaun.

Un rol central în funcționarea eficientă a întregului utilaj îl are sistemul de monitorizare KOMTRAX, acesta fiind oferit, la fel ca și în cazul tuturor utilajelor Komatsu, în dotarea de serie. Dacă în mod normal monitorul său multifuncțional color de 7” oferă operatorului informații vitale, precum consumul de combustibil sau cele legate de întreținere îmbunătățesc comunicarea între mașină și operator și contribuie la optimizarea costului total de proprietate TCO, acum acesta afișează rapid și codurile de erori ce pot afecta buna funcționare a utilajului. Astfel, întreținerea buldoexcavatorului devine mai ușoară și costurile de reparații se reduc semnificativ.

Tehnologiile Komatsu reduc semnificativ consumul

Sistemul de detectare automată a sarcinii Closed Load Sensing System  (CLSS) reprezintă componenta esențială a sistemului hidraulic al buldoexcavatoarelor Komatsu. Datorită debitului său variabil și împreună cu modurile de lucru Power și Economy, managementui integrat al motorului, ambreiajului vâscos și senzorului eco, utilajul poate selecta automat turația optimă atunci când este necesar.

Control absolut asupra utilajului

Cutia de viteze automată „Full Power Shift” este controlată cu ajutorul unei padele cu rotire, asigurând schimbare automată a treptelor de viteză. De asemenea, funcția „Kick-down” este, de asemenea, oferită în dotarea standard, permițând schimbarea secvenţială de la treapta a 2-a la treapta 1 prin simpla apăsare a unui buton. O funcție automată de „accelerare” în timpul operaților de lucru cu încărcătorul asigură livrarea întregii puteri hidraulice la încărcare.

tags: