Home Informaţii la zi Manitou anunță un an 2022… electric
Manitou anunță un an 2022… electric

Manitou anunță un an 2022… electric

0

Manitou Group este cel mai important producător mondial de utilaje specializate în transportul materialelor și persoanelor: stivuitoare, telehandlere și platforme aeriene, tehnologiile sale reprezentând o referință în domeniu. Ținând cont că în această toamnă se va desfășura cea mai mare expoziție mondială dedicată utilajelor, echipamentelor și tehnologiilor de construcții, BAUMA, Manitou va profita de acest eveniment pentru a prezenta o gamă nouă de utilaje cu acționare electrică. Astfel, grupul intenționează să-și consolideze angajamentul față de tranziția energetică și să-și afirme ambițiile de lider responsabil față de protejarea mediului.

Reduceți emisiile, ridicați standardele

2022 va fi un an electric pentru Manitou Group. Deja a demarat o campanie media la nivel mondial care va însoți lansarea a numeroase utilaje și tehnologii cu emisii reduse de carbon sub eticheta OXYGEN, confirmând astfel și planurile sale viitoare de a dezvolta o serie de modelele de utilaje cu acționare electrică. Cu sloganul „Reduceți-vă emisiile, ridicați-vă standardele”, această campanie subliniază capacitatea grupului de a răspunde tuturor nevoilor utilizatorilor săi, fie că sunt factori de decizie, clienți care închiriază echipamente sau companii de construcții internaționale.

Astfel, utilajele Oxygen corespund solicitării “ZERO EMISII”, sprijinind reducerea emisiilor de carbon produse de utilaje și oferind astfel echipamente silențioase pentru aplicații în zone rezidențiale.

Campania media se va desfășura în Franța, în diferite țări europene precum și în India și Statele Unite. Arnaud Boyer, VP Marketing & Dezvoltare Produs, spunea despre aceasta că: „Sperăm să accelerăm dezvoltarea gamelor noastre electrice cu numeroase lansări pe tot parcursul anului 2022, dar și în anii următori. Această campanie va prezenta noile modele, subliniind în același timp beneficiile clienților noștri în ceea ce privește versatilitatea lor, costurile de operare reduse și performanțele de lucru.

Ca un punct culminat a acestei campanii, în timpul expoziției Bauma de la München, în perioada 24-30 octombrie 2022, Manitou va prezenta în avanpremieră șapte noi modele de mașini cu acționare electrică.

AETJ By-Energy by Manitou

Fondat acum peste 60 de ani grupul  Manitou este prezent pe toate continentele. Lider mondial în producția de utilaje de manipulare a materialelor, proiectează, produce, distribuie și întreține – prin cei 4.500 de angajați și cei 1.050 dealeri din întreaga lume – echipamente destinate construcțiilor, agriculturii, dar și pentru alte domenii industriale.

Gama de produse ale Manitou include: încărcătoare telescopice, inclusiv stivuitoare telescopice rotative și heavy, stivuitoare semi-industriale și industriale cu catarg, încărcătoare compacte (skid-steers) pe roți sau șenile, platforme aeriene de lucru la înălțime, stivuitoare montate pe camion, echipamente de depozitare si accesorii.

Sistemul Bi-Energy reprezintă o caracteristică inovatoare a nacelelor articulate din gama AETJ produse de Manitou, care combină o autonomie similară cu a unui motor diesel și performanța lină și silențioasă a unui motor electric. Gama include două modele, care sunt disponibile pe un același tip de șasiu, acestea putând lucra până la înălțimi de 17 metri, sarcina utilă a coșului de lucru fiind de 230 kg, acesta oferind suficient spațiu pentru două persoane (dimensiuni coș 1,50×0,75 m). Viteza maximă de deplasare este de 5,3 km/h extinderea maximă frontală este de 11,57 m.

Costuri de întreținere motor ZERO – Platformele din această gamă sunt echipate cu doar două motoare electrice bine protejate în interiorul mașinii. Acestea sunt motoare electrice asincrone ce garantează costuri reduse de utilizare deoarece nu au nevoie de întreținere. Un motor este montat în șasiu și funcționează pentru mișcările de translație ale utilajului, al doilea motor fiind montat în turelă, fiind utilizat strict pentru mișcările de ridicare, respectiv coborâre. Motoarele electrice funcționează doar când primesc comanda de translație sau elevație. Nu există noțiunea de relanti, întâlnită la motoarele termice, ele practic oprindu-se automat când nu sunt solicitate, în concluzie și orele de funcționare și consumul de energie scad semnificativ comparativ cu un motor termic.

Baterii cu Pb, reciclabile 98% – Costul redus de înlocuire comparativ cu alte tipuri de tehnologii de producție ale bateriei și rata înaltă de reciclare de 98% garantează faptul că nu sunt poluante.

Bateriile de tracțiune cu plumb au o durată de viață de 1.500 de cicluri.

tags: