Home Constructii Dezvoltare durabila Powerscreen lansează un nou sistem de sortare din gama WARRIOR
Powerscreen lansează un nou sistem de sortare din gama WARRIOR

Powerscreen lansează un nou sistem de sortare din gama WARRIOR

0

Powerscreen, unul dintre principalii producători mondiali de sisteme de concasoare și sortare a anunţat lansarea oficială a unei noi staţii de sortate din seria Warrior, și anume modelul Powerscreen Warrior 600. Această lansare cu totul specială va avea loc în cadrul expoziţiei internaţionale Intermat-Paris.

Staţiile de sortare din gama Powerscreen Warrior sunt recunoscute drept echipamente versatile heavy duty de mare capacitate, capabile să sorteze și să separe o mare varietate de materiale in cele mai dificile și solicitante aplicaţii, incluzand cele de reciclare, agregate, deșeuri din construcţii și demolări, cărbune sau minereuri feroase.

Această gamă de succes de staţii de sortare a fost proiectată pentru a oferi randament, un mod de transport și montaj rapid și simplu, dar și o rezistenţă deosebită în exploatarea pentru perioade lungi de timp, având incluse mai multe inovaţii tehnologice, precum sistemul de alimentare de mari dimensiuni sau posibilitatea de a înlocui rapid diferite tipuri de site, în funcţie de tipul aplicaţiei.

În ciuda dimensiunilor compacte, cel mai mic model al gamei, Powerscreen Warrior 600 oferă o productivitate de 280 t/h, randamentul său înalt fiind atins și datorită sistemului de vibrare a ciurului, reglajele făcându-se cu ajutorul unui sistem hidraulic, una dintre cerinţele de bază atunci când a fost proiectată această gamă.

Deoarece Warrior 600 reprezintă o premieră mondială, se așteaptă ca în cadrul expoziţiei Intermat reprezentanţii producătorului Powerscreen să ofere o demonstraţie a posibilităţilor sale tehnice. Dimensiunile sale compacte permit transportul întregu lui sistem de sortare cu ajutorul unui singur container ce poate fi încărcat pe un camion.

Astfel, primul câștig pentru utilizator va fi dat de costul redus de transport de la un loc de muncă la altul, precum și posibilitatea de a-l pune rapid la lucru. Acesta poate fi utilizat atât pentru sortarea materialelor concasate în cadrul exploatărilor de suprafaţă, dar și pentru activităţi de reciclare a materialelor rutiere sau provenite din demolări.

Modelul 600 este cel mai nou membru al familiei de staţii de sortare mobile de randament Warrior. Odată cu lansarea acestuia, Powerscreen oferă pieţei de specialitate o gamă completă de staţii de sortare ce cuprinde șase modele cu o masă între 12.000 şi 45.000 kg și o suprafaţă a ciurului de la 2.340 x 1.170 mm (modelul 600), la 6.100 x 1.800 mm (Warrior 2400). Acesta este un utilaj multifuncţional proiectat pentru activităţi heavy duty, fiind format din două site înclinate, ce pot fi schimbate rapid în funcţie de particularităţile de exploatare: metalice, bofor, punch plate, finger etc. Trenul de rulare al staţiilor este tip șenile, cu lăţimea de 300 mm. Inginerii Powerscreen au dezvoltat și un sistem combinat șenile-roţi care permite utilizarea roţilor pentru deplasări pe distanţe lungi și utilizarea șenilelor pentru deplasarea în frontul de lucru.

Staţiile mobile de sortare Powerscreen sunt concepute pentru a oferi flexibilitate în organizarea activităţilor de exploatare în cariere, balastiere, mine și locaţii de reciclare, flexibilitate manifestată atât prin multitudinea de soluţii de organizare a fluxului de producţie, cât și prin adaptarea la condiţii de lucru specifice.

Pentru Romania, importatorul unic al acestor utilaje este societatea CTE Solution Utilaje Specializate.