Home Informaţii la zi Noutăți Doka – Siguranță, digitalizare și primul cofraj hidraulic din România
Noutăți Doka – Siguranță, digitalizare și primul cofraj hidraulic din România

Noutăți Doka – Siguranță, digitalizare și primul cofraj hidraulic din România

0

Doka este unul din liderii mondiali în domeniul dezvoltării, producției și distribuției de sisteme de cofrare și siguranță pentru toate sectoarele din industria construcțiilor.

Soluțiile de protecție Doka asigură reducerea riscului de accidente, rentabilitate ridicată datorată proceselor de muncă mai rapide, motivație sporită a angajaților şi un câștig de imagine pentru firmele de construcții. În perioada iulie – august 2021, constructorii pot achiziționa la prețuri promoționale unități de plase de protecție Doka beneficiind de asistență gratuită la montaj.

Plasele de protecție sunt extrem de eficiente în prevenirea accidentelor cauzate de căderea necontrolată a obiectelor de la înălțime. Acestea sunt fixate la exteriorul clădirii, protejând atât lucrătorii ce se află la nivele superioare, cât și persoanele aflate în proximitatea clădirii în lucru. Unitățile sunt prevăzute cu 3 rânduri de plase pentru interceptarea în siguranță a diverselor obiecte aflate în cădere, dar și a materialului mărunt și a molozului. Unitățile de plasă sunt disponibile în două dimensiuni: lungime de 4 sau 5,85 metri, cu o lățime generoasă de 3,10 metri, care poate fi extinsă la 4,8 metri. Prin tratarea plasei de protecție contra radiațiilor UV și utilizarea elementelor metalice din aluminiu se obține o durată de utilizare extinsă, dar și o greutate relativ redusă a sistemului. Plasele de protecție sunt versatile, rezistente la vânturi puternice și pot fi reutilizate de la un șantier la altul. Acestea au fost montate cu succes în șantierele din România cu un feedback pozitiv din partea utilizatorilor, asigurând un nivel sporit al siguranței în lucru.

Pentru a optimiza procesele din șantier și a contribui la creșterea productivității în industria construcțiilor, Doka a investit în ultimii ani în soluții digitale.

Portalul pentru clienți myDoka oferă clienților servicii premium de asistență la gestionarea eficientă a echipamentelor de cofrare. În orice moment, de pe PC, tabletă sau smartphone, clienții își pot accesa foarte ușor informații despre proiectele lor: acces rapid la stocul real din șantiere sau avize, retur de materiale ușor sau transfer de materiale între șantierele lor.

Easy Formwork Planner este o aplicație mobilă care permite clienților să elaboreze facil planuri de cofrare, cu vizualizarea acestora în format 3D direct din șantier, cu ajutorul unui smartphone, independent de capacitățile tehnice disponibile. Easy Formwork Planner este concepută special pentru proiecte de construcție de mică și medie anvergură, oferind un sprijin valoros în cazul modificărilor pe termen scurt.

Concremote reprezintă serviciul Doka de monitorizare în timp real a evoluției rezistenței betonului proaspăt. Acest lucru ajută la determinarea momentului optim de realizare a decofrării timpurii sau chiar de determinare a momentului de la care se poate începe post-tensionarea sau alte activități ce au ca și condiție, atingerea unei rezistențe minime a betonului. Senzorii utilizați de dispozitivele reutilizabile Concremote măsoară temperatura din elementul structural. Astfel că, pe lângă determinarea maturității și rezistenței betonului proaspăt, se poate monitoriza și temperatura din beton. În acest fel se pot lua diverse măsuri (răcire sau încălzire a elementului) pentru ca în final, structura realizată să fie de calitate. Serviciul Concremote conferă utilizatorului atât economie de timp și bani, cât și siguranță în utilizare și garanția calității structurii.

NOU Pentru prima oară în România, Doka a implementat cofrajul autocățărător Xclimb 60 – un sistem de cofrare hidraulic, ideal atât pentru proiecte de infrastructură (pile înalte), cât și în cazul clădirilor înalte. Cofrajul Xclimb 60 poate fi ridicat rapid și sigur, diminuând semnificativ gradul de utilizare al macaralei. Prin ghidarea constantă pe clădire, sistemul se poate ridica chiar și la viteze mari ale vântului. Acesta poate fi configurat ca și cofraj cățărător sau chiar ca ecran de protecție.

Cu peste 160 de locații în peste 70 de țări, Doka este membru al grupului Umdasch. În România este prezentă de peste 20 de ani oferind servicii și produse de calitate, menite să satisfacă cerințele constructorilor, indiferent de complexitatea proiectelor.

 

tags: