Home Constructii Exploatari de suprafata si subteran Noua generație de concasoare EVO2 garantează o fiabilitate operațională mai mare
Noua generație de concasoare EVO2 garantează o fiabilitate operațională mai mare

Noua generație de concasoare EVO2 garantează o fiabilitate operațională mai mare

0

În cadrul procesului de prelucrare a rocilor naturale prin concasare pot apărea diverse situații de suprasarcină pe termen scurt sau lung. Sistemele de protejare la suprasarcină ale concasoarelor de ultimă generație MC 110 EVO2 și MCO 90 EVO2 urmăresc un obiectiv important: creșterea durabilă a disponibilității operaționale a utilajului și garantarea unui proces continuu de concasare, atât cât este posibil. Pentru a atinge aceste obiective, ambele concasoare sunt echipate cu sisteme mecanice de prevenire a suprasarcinii, asistate de un program special software.

Sistem de siguranță la suprasarcină pentru concasorul cu fălci MOBICAT MC 110(i) EVO2

Datorită sistemului său de protecție pe mai multe nivele la suprasarcină, concasorul cu fălci MOBICAT MC 110(i) EVO2 oferă mai multă siguranță pentru materialul neconcasat. Dacă, de exemplu, bucăți de metal pătrund în circuitul de concasare, gura de concasare (CSS) se deschide automat pe o perioadă de timp de până la două secunde pe întreaga sa lățime.

Astfel, concasorul în sine nu mai trebuie oprit atunci câna apar situații de suprasarcină temporară, odată cu deschiderea evacuării camera de concasare se golește, așadar nu mai este necesară curățarea manuală a concasorului, ceea ce economisește timp și muncă. Când suprasarcina dispare, echipamentul revine la modul de lucru normal, camera de concasare revine la dimensiunile inițiale de lucru și procesul de prelucrare al rocii este continuat. Placa de presiune instalată, care are un punct de rupere bine definit, este și ea  foarte bine protejată datorită acestui sistem. Consecințele sunt benefice pentru proprietar: reducerea timpilor de oprire și creșterea capacității de concasare.

Sistemele de siguranță destinate concasorului cu con MOBICONE MCO 90(i) EVO2

Concasorul cu con MOBICONE MCO 90(i) EVO2 are două sisteme de siguranță diferite instalate. Modulul de suprasarcină „Tramp Release” protejează concasorul împotriva materialelor neconcasate, precum lemnul sau metalul. Strutura superioară, precum și mantaua fixă se ridică automat pentru a permite materialului nezdrobit să cadă. Sistemul „Ringbounce Detection”, pe de altă parte, reacționează la o fracție prea mare de materie fină existentă în materialul de alimentare și previne „brichetarea” acestuia, un fenomen ce duce de obicei la înfundarea concasorului sau lipirea materialului.

Presiunea hidraulică a concasorului este monitorizată permanent, iar întreg sistemul hidraulic reacționează în funcție de variațiile acesteia, și prin urmare previne supraîncărcările latente. În funcție de modul de utilizare al concasorului, „Ringbounce Detection” poate fi configurată în modul performanță („Mixture Mode”) sau să pună accent pe calitatea produsului final („Precise Mode”).

Prin prevenirea deteriorării utilajului, și prin urmare a perioadelor de blocare a producției de piatră, sistemele de suprasarcină de la Kleemann garantează utilizatorului o foarte bună fiabilitate operațională.