Home Constructii Dezvoltare durabila Conferinţele şi târgul pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică – pentru a VII-a oară la Expo Arad
Conferinţele şi târgul pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică – pentru a VII-a oară la Expo Arad

Conferinţele şi târgul pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică – pentru a VII-a oară la Expo Arad

0

ENREG ENERGIA REGENERABILA®, evenimentul pe energie regenerabilă şi eficienţă energetică din triunghiul de frontieră România – Ungaria – Serbia a fost prezent pentru a VII-a oară la Expo Arad, între 4-6 martie 2015.

“În ciuda barierelor legislative şi a scăderii investiţiilor în energia regenerabilă, neam încăpăţânat pentru al şaptelea an consecutiv să reunim specialiştii din domeniu, să analizăm piaţa, să marcăm tendinţele. Anul acesta focusul a fost pe eficienţa energetică în vestul României, care nu este doar o prioritate, ci şi o necesitate atât pentru regiune, cât şi pentru România. Ţara noastră dispune de un potenţial uriaş în ceea ce priveşte eficienţa energetică, fie că vorbim despre sectorul rezidenţial, administrativ sau industrial. Mai este mult de lucru, suntem doar în faza incipientă, iar intenţia noastră este să sprijinim şi să contribuim în continuare la dezvoltarea acestui domeniu Cea de-a VII-a ediţie a târgului ENREG a găzduit peste 30 de companii naţionale şi internaţionale, din 6 ţări europene şi domenii ca: energie solară, eficienţă energetică, hidroenergie, biogaz, cogenerare, plante energetice, consultanţă şi finanţare.

Târgul, conferinţele de specialitate şi evenimentele conexe au reunit peste 500 de specialişti din domeniu”, a declarat Gabriela Bujeniţă, Manager al proiectului. La ceremonia de deschidere ne-au onorat cu prezenţa Levente BOGNAR, Viceprimar Arad şi Gheorghe SECULICI, Președinte Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Arad. Evenimentul s-a bucurat şi de vizita Viceconsulului Republicii Federale Germania la Timişoara, domnul Siegfried GEILHAUSEN.

Târgul a fost patronat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și a fost susţinut de parteneri ca: AREL – Asociația Română a Electricienilor, IPA/ EEN – Enterprise Europe Network, Camera de Comerț Italiană pentru România, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad și Centrul de Excelență pentru Energii Regenerabile, Eficiență Energetică și Mediul Înconjurător CERE.

În paralel cu târgul au avut loc conferințe, workshopuri şi forumuri de specialitate. Tematicile prezente în cadrul acestor evenimente paralele expoziţiei au fost: eficienţa energetică, energia solară şi biogazul. Atât conferinţele, cât şi workshop-ul şi forumul dedicat studenţilor au oferit participanţilor exemple din practică şi informaţii concrete despre fiecare domeniu în parte.

În luna noiembrie a acestui an, REECO vă invită și la cea de-a VIII-a ediție a celui mai mare târg pe energie regenerabilă și eficiență energetică din România, RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, care va avea loc între 18-20 noiembrie 2015, la Sala Palatului din București.

Pentru mai multe informații despre ENREG ENERGIA REGENERABILA®, puteți vizita website-ul târgului www.enreg-expo.com.